Skøn waldorfsalat med pigeoner, druer, valnødder og knoldselleri. Prøv vores version af en tidsløs klassiker i konstant udvikling!
af Anna Hedegaard.22.12.2008Foto: Line Falck Christensen.
Waldorfsalaten er en klassisk vinter- og julesalat, som egner sig særdeles godt som tilbehør til fjerkræ. Den kommer i mange versioner, og her får du vores favorit.
4 personer
Ingredienser
100 g blå druer
2 pigeonæbler
50 g valnødder
100 g knoldselleri
¼ dl piskefløde
1 dl græsk yoghurt (eller drænet yoghurt naturel)
½ dl cremefraiche 18 %
Salt og peber
Sådan laver du waldorfsalat
Skær druerne i halve, og udsten dem, snit pigeonæblerne i små tern, hak halvdelen af valnødderne.
Skræl knoldsellerien, og riv den på den grove side af råkostjernet.
Pisk piskefløden til skum, og vend det forsigtigt med yoghurt og cremefraiche.
Bland alle ingredienser nænsomt sammen, smag til med salt og peber, og pynt din waldorfsalat med de resterende hele valnødder.