Når efterårets varme – og til tider tunge – retter begynder at indfinde sig på spisebordet, skal der ofte lidt modspil til i form af ’surt’.
I stedet for at servere det traditionelle tilbehør som asier og ribsgele, kan konceptet opdateres med denne koreanske ret: kimchi.
Læs også, hvorfor ingefær er så godt for dig: SUNDHED | 7 gode grunde til at spise ingefær
Kimchi er er traditionelt koreansk tilbehør, som bliver brugt i bl.a. pandekager, supper og gryderetter. Du kan lave kimchi med stort set alle slags grøntsager.
Her er en opskrift på den syrlige ret med ingefær, rødbeder og blomkål:
INGREDIENSER:
FREMGANGSMÅDE:
Skræl rødbederne, og skær dem i 1 cm tykke skiver.
Del blomkålen i små buketter, og pak sylteglasset med grøntsagerne, så de kommer til at ligge skiftevis og i let pres.
Rør vand, salt, krydderier og friskrevet ingefær sammen til en saltlage, og hæld den over grøntsagerne.
Lad glasset stå i 48 timer ved stuetemperatur og i dagslys med åbent låg, indtil fermenteringen (gæringen) begynder. Saltlagen skal begynde at boble let, og der skal komme skum på toppen.
Luk herefter glasset til med låg, og stil det i køleskabet, hvor grøntsagerne skal fermentere i yderligere 1 uge, før du begynder at spise af dem.
Server grøntsagerne til koldt kød, pålæg, stegt indmad, eller hvad du nu godt kan lide at spise ‘surt’ til.
LÆS OGSÅ: Tre søde opskrifter med ingefær