Smørrebrødet har været en tur i glemmebogen, men nu har det fået et comeback, og er nærmest blevet en kulinarisk skat ved frokostbordet. Hjemmelavede delikatesser, små tapas-lignende portioner og serveringer ud over det traditionelle kendetegner mange frokostborde i dag.
Læs også: 5 smagsoplevelser i april
Vil du servere en påskefrokost med stil, så giv frokostæggene et nyt look i form af en smuk marmor-overflade. Det er nemt og ser dekorativt ud - og så overrasker det til påskefrokosten, julefrokosten eller frokosten i weekenden, der skal være lidt ud over det sædvanlige.
Det skal du bruge:
100 g salt
1 vand
¼ rødkål
8 æg
Prøv også opskrifterne: Lav lækre påskeretter med lam
Fremgangsmåde:
Marmoræggene skal forberedes nogle dage før, du serverer dem. Bland salt og vand i en gryde og lad det koge op. Hak rødkålen fint og tilsæt dem. Lad det koge i 40 minutter.
Si vandet, så rødkålen bliver sorteret fra, og gem saltvandet. Kog herefter æggene i almindeligt vand i 20 minutter. Knus æggeskallen let, når de er færdigkogte, og læg dem i rødkålsvandet. Lad dem trække i køleskabet i 2-3 dage.
Bliv guidet her: Ekstra god påske-chokolade