Fisk og skaldyr

Søtunge

Bagt søtunge serveret med nye gulerødder og asparges.
af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft 24.03.2011

(6 personer)
6 søtunger, 300-400 g pr. stk.
fl åede og rensede
6 spsk smør
1 dl hvidvin
Sauce:
3-4 gulerødder
2 bdt. asparges
6 dl god fjerkræfond
1 skalotteløg
100 g smør
1 citron
2 pasteuriserede æggeblommer
salt og peber
1 bdt. dild
1 bdt. purløg
1 bdt. kørvel

- Smør et ildfast fad eller en bradepande med smør og læg søtungerne i bradepanden. Fordel smør hen over dem. Hæld hvidvin ved. Dæk bradepanden med alufolie og bag søtungerne i ovnen ved 180° i 15-20 min.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Sauce: Rengør gulerødderne og skær dem i skiver. Knæk den træede ende af aspargesene og skær resten i mindre stykker på tværs.
Kog gulerødderne i fjerkræfonden i 4-5 minutter. Lad aspargesene koge med de sidste 2 min.

- Tag grønsagerne op med en hulske, læg dem til side og dæk dem med et rent viskestykke. Kog fonden ind til ca. det halve. Snit skalotteløget fint. Skær smørret i terninger. Pres citronen.

- Rør skalotteløg, smørterninger og citronsaft i gryden med fond. Rør rundt til smørret er smeltet. Rør æggeblommerne i saucen og
rør, til saucen bliver cremet. Den må endelig ikke koge, da saucen så vil skille. Vend asparges og gulerøddeer i saucen. Smag til
med salt og peber. Rør hakket dild, purløg og kørvel i saucen.

- Opvarm tallerkenerne i ovnen. Anret hver tallerken med en søtunge, hæld gule-rodaspargessaucen ved og server.
Giv evt. kogte kartofl er til.

Se hele den tre retters menu her