Til 4 personer
4 friske kammuslinger
Lidt smør
Escabeche
1 dl dåse flåede tomater
½ skalotteløg
1 fed hvidløg
½ rød peberfrugt
1 spsk. honning
½ dl sød hvidvin
½ stilk rosmarin
1 hel kardemomme
Revet skal af ½ appelsin
¼ lille stærk chili
½ dl appelsinsaft
Desuden
8 dadeltomater
Smør
Salt
Pynt
½-1 tsk. friske lavendelblomster
Tag musklen af kammuslingerne og drys dem let med salt ca. 1 time, før de skal steges. Steg dem i lidt smør på en varm pande.
Snit løg, hvidløg og peberfrugt i terninger. Kom honning i en gryde og rist løg, hvidløg og peberfrugt. Kom hvidvin på og lad det bruse op. Kom resten i gryden og lad det simre ved svag varme i en lille halv time. Blend det hele og si det. Smag til med salt, hvid peber og evt. lidt frisk appelsinsaft.
Kog en gryde op med saltet vand, kom tomaterne deri i 10 sekunder og kom dem derefter i iskoldt vand. Pil skallen af tomaterne. Ved servering lunes tomaterne i en lille klat smør og drysses med salt. Kom escabeche i bunden af de ønskede tallerkener og læg den varme stegte kammusling direkte fra panden ovenpå. Kom de lune tomater ved og pynt med lavendelblomster.