Fisk og skaldyr

Stegte jomfruhummerkager med sød/stærk tomatsalat

Det er fiskefrikadeller opgraderet og med et friskt asiatisk touch.
af Carsten Kyster. Foto: Columbus Leth. 16.07.2013

Sommermad - forret
Lad det vietnamesiske køkken inspirere til sommermad med et spicy touch.

4 Personer

Menu

Snack
Råt sommergrønt med asiatisk crunch og friskost

Hovedret
Grillet oksefilet med spicy grønt og nudler

Dessert
Asiatisk ravioli med sommerbær, mascarpone og sprødt myslidrys

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Stegte jomfruhummerkager:
2 stængler citrongræs
½ rødløg
12 blade sød eller almindelig basilikum
12 blade mynte
12 jomfruhummere eller tigerrejer uden skal
400 g fiskefars
1 spsk fiskesauce el. 1-2 knsp. salt og sort peber
2 spsk vegetabilsk olie

Tomatsalat:
250 g blandede tomater
2 forårsløg
1-2 spsk sød chilisauce
1 spsk limesafteller riseddike
¼ potte brøndkarse
¼ bundt purløg
2 tsk hvid og sort sesam

Sommermad - sådan laver du det:
Skær top og bund af citrongræsset. Pil de to første lag af, og kasser dem. Snit
citrongræs og rødløg meget fint. Hak krydderurterne og jomfruhummerne
groft. Vend det hele sammen med fiskefarsen, og smag til med fiskesauce/salt og peber. Form farsen til 12 små flade kager, og steg dem i olie på en varm pande i ca. 1 min. på hver side.

Tomatsalat:
Skær tomaterne i en blanding af skiver, både og halve. Snit forårsløg meget fint, og vend det sammen
med tomater, sød chilisauce, limesaft og hakkede krydderurter. Drys til sidst med sesamfrø, og anret salaten sammen med de lune jomfruhummerkager.