Der er intet bedre end morgenmad, der er kræset lidt ekstra om. Den bagte havregrød skal bruge lidt tid i ovnen, men kræver stort set intet af dig - og så er den fyldt med gode, mættende sager og varme krydderier. Ren hverdagslykke!
af Mia Gardum.2.02.2017Foto: Martin Dyrløv.
I opskriften her er der lagt op til en smagsgod morgen med bagt havregrød, der luner på en kold dag og rimer på morgenmadsglæde!
Ingredienser
1 banan
1 dl finvalsede havregryn
1 dl vand
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 figen
1 lille håndfuld mandler
Lidt agavesirup
Sådan laver du bagt havregrød
Tænd ovnen på 180°.
Mos bananen med en gaffel, og bland derefter mosen med havregryn, vand, bagepulver og kanel.
Hæld blandingen i en morgenmadsskål, som er ovnfast, og bag grøden i 10 minutter.
Vask fignen grundigt, inden den skæres i skiver.
Tag grøden ud af ovnen, og top den med figenskiverne.
Bag grøden i yderligere 10 minutter.
Hak mandlerne, og top grøden med dem og agavesirup.