Sensommer og det tidlige efterår er højsæson for høst af frugt og grønt - både i de haver og marker som er dyrket plantet og dyrket med omhu, men også i den vilde natur, som flere og flere finder glæde ved at sanke i.
For Camilla Plum er høsttiden årets højdepunkt og i sin kogebog HØST, deler hun rundhåndet ud af nye opskrifter og opfordringer til at søge ud i naturen og samle spiselige skatte. Her får du en smagsprøve på herlighederne med 3 af Camilla Plums skønne opskrifter med figner - syltede, henkogte og bagte.
Læs også: Bagt havregrød med figner
Hvis man vil henkoge sine figner, kommes de rå figner i sylteglassene, lagen (med citron) hældes over, og de henkoger 20 minutter ved 110 °C, fra det begynder at boble i glassene.
Spis fignerne til et stykke tør ost, til desserter, med en klat frisk gedeost eller drænet yoghurt.
Vil du i gang med at dyrke dine egne figner? Se her, hvordan du gør!
Camilla Plum driver Fuglebjerggaard, et økologisk landbrug på Nordsjælland, hvor hendes netbutik også holder til. Derudover sælges de gode råvarer og andet godt også i Gårdbutikken i København. Når Camilla Plum ikke er i marken og får jord under neglene, så tilbereder hun maden, så der kommer smagfulde og rustikke retter ud af det, der kan samle små og store ved bordet. Læs mere om den nye bog HØST her.