Tilbehør

Fermenterede gulerødder og rødløg med ingefær

De sprøde gulerødder og løg smager skønt som tilbehør til ost. Du kan også hakke dem fint, blande dem i tzatziki og servere den som tilbehør til kød og fjerkræ.
af Camilla Zarah Lawes9.02.2021Foto: Stine Christiansen.

Ingredienser

  • 1 kg gulerødder – gerne forskellige farver
  • 2 rødløg
  • 5 cm ingefær
  • 1 dl æbleeddike
  • 1 l vand
  • 2 spsk. groft salt
  • 1 spsk. gule sennepskorn
  • Evt. atamon

Fermenterede gulrødder og rødløg

  1. Skyl og skræl gulerødderne, og del dem i kvarter på langs.

  2. Pil og skær rødløgene i skiver.

  3. Skyl ingefæren, og skær den i mindre stykker med skræl.

  4. Fordel gulerødder, rødløg og ingefær i rene, skoldede sylteglas, der evt. er skyllet med Atamon. Hæld æbleeddike på.

  5. Kog en lage af vand, salt og sennepskorn. Når saltet er opløst, skal lagen afkøle helt i køleskab. Hæld den derefter over grøntsagerne.

  6. Luk låget, og stil glassene på køkkenbordet i 10 dage. Stil derefter glassene i køleskabet, så fermenteringsprocessen stopper. Så kan du begynde at spise af gulerødderne og løgene.

Sponsoreret indhold