Tilbehør

Hjemmelavet rødkål

Rødkål hører juleaften til, og hvorfor ikke lave den selv? Vi giver dig opskriften på den klassiske hjemmelavet rødkål, som både er nem og smager meget bedre end købeversionen.
af Nicoline Olsen.7.12.2017Foto: Inge Skovdal/skovdalnordic.com.

Rødkål er uundværlig til flæskestegen juleaften, og hvorfor ikke imponere gæsterne med at lave den selv? Denne opskrift kan både laves et par dage i forvejen eller fryses ned flere uger i forvejen og tøs op juleaftensdag. Laver du den frisk, skal du helst lave den dagen før, så smager den allerbedst.

Ingredienser

  • 1 stort rødkål
  • 4 løg
  • 25 g smør
  • 1 dl vand
  • ½-1 dl rødvinseddike
  • 6 hele nelliker
  • 2 coxorangeæbler
  • 3 spsk rørsukker
  • Salt og peber
  • Eventuelt 1 kvist timian

Sådan laver du rødkål

  1. Fjern kålens yderste blade. Del hovedet i to og fjern stokken. Snit rødkålen i fine strimler med en stor kniv. Pil og hak løgene.
  2. Smelt smørret i en stor, tykbundet gryde. Kom løg og rødkål i og lad det blive blankt. Vend hele tiden rundt i gryden med en træske. Tilsæt vand, rødvinseddike og de hele nelliker.
  3. Lad rødkålen simre på svagt blus i cirka 30 minutter. Rør i den af og til, så den ikke brænder på.
  4. Gør æblerne i stand imens: Fjern kernehusene og skær æblerne i små tern.
  5. Lad dem simre med i 10-15 minutter. Smag rødkålen til med sukker, salt og peber eller eventuelt mere eddike, hvis den ikke er syrlig nok.
  6. Pynt eventuelt med en kvist timian.

Sådan varmer du rødkålen op

  1. Kom ½ dl vand og en lille klat smør i en stor gryde. Når smørret er smeltet, kommes rødkålen i og varmes forsigtigt op.

Sponsoreret indhold