Tilbehør

Hyldeblomst-marmelade med citron

Du behøver ikke at smide alle de gode hyldeblomster og citroner ud, når du har lavet hyldeblomst-saft. Tryl resterne om til en dejlig marmelade i stedet for.
af Julie Hey1.05.2022Foto: Bjørn Jakobsen.

Ingredienser

  • Kvas fra hyldeblomst-saft (ca. 300 g)
  • ½ økologisk vaniljestang
  • 150 g sukker
  • 2 spsk konc. hyldeblomstsaft
  • Atamon
  • 1 mellemstort sylteglas med låg

Sådan laver du hyldeblomstmarmelade

  1. Blend hyldeblomstkvaset (inkl. citronskiverne) i 1 min.
  2. Flæk den halve vaniljestang på langs og skrab kornene ud.
  3. Kom det blendede kvas i en gryde med sukker, hyldeblomstsaft, vaniljekorn og -bælg og kog det ind til en ensartet masse ved middel varme i ca. 10 min. under omrøring.
  4. Afkøl marmeladen, fjern vaniljebælgene og hæld marmeladen i atamonskyllede glas.

Sponsoreret indhold