Tilbehør

Oliesyltede fennikler med krydderier

Oliesyltet fennikel er en dejlig spise – især i salat eller som tilbehør til stegt kylling. Den milde lakridssmag har fået selskab af forskellige skarpe krydderier, der giver lidt kant.
af Camilla Zarah Lawes9.02.2021Foto: Stine Christiansen.

Oliesyltede fennikler

  • 1 kg fennikler – gerne så små som muligt
  • 6 dl økologisk rapsolie
  • 2 spsk. spidskommenfrø
  • 3 spsk. korianderfrø
  • 2 rosmarinkviste
  • Evt. Atamon

Sådan oliesylter du fennikel:

  • Del fenniklerne i kvarter, og læg dem i rene, skoldede sylteglas, der evt. er skyllet med Atamon.

  • Kog en lage af olie, spidskommenfrø og korianderfrø.

  • Tag gryden af blusset, og kom rosmarin i.

  • Lad lagen afkøle, og hæld den over fenniklerne.

  • Luk låget, og stil glassene et køligt sted – evt. i køleskabet.

Sponsoreret indhold