Tilbehør

Opskrift på hybenchutney

Lav en lækker og eksotisk hybenchutney, og brug den som tilbehør - f.eks til en kraftig kyllingegryde.
af Susie Helsing Nielsen, Pia Buusmann og Mette Jansen8.08.2008Foto: Jes Buusmann

Det skal du bruge

  • 300 g rensede hyben
  • 3 æbler
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 1 dl lyse rosiner
  • 1 dl rørsukker
  • ½ dl hvidvinseddike
  • ½ dl vand
  • Saft fra 1 citron
  • 1 spsk revet ingefær
  • ½ finthakket rød chili
  • Salt og peber

Sådan laver du hybenchutney

  1. Skær hybenfrugterne i kvarter.
  2. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i tern.
  3. Skær abrikoserne i tern.
  4. Kom nu samtlige ingredienser i en tykbundet gryde, og lad det småkoge 45-60 minutter, til frugten næsten er kogt ud.
  5. Krydr med salt og peber og eventuelt mere sukker.
  6. Kom blandingen på rengjorte patentglas.

Sådan rengør du dine hyben

  1. Skær blomst og stilk af hybenfrugterne.
  2. Halver dem, og skrab kernerne ud.
  3. Skyl hybenskallerne.
  4. Hvis hybenskallerne er meget bløde så halver dem, og frys dem i cirka en time. Så bliver de hårde, og kernerne nemme at fjerne.

Sponsoreret indhold