Rødbeder egner sig glimrende som ovnbagt tilbehør til kød eller fisk. Prøv den nemmeste opskrift her!
af Susie Helsing Nielsen.16.11.2021Foto: Jes Buusmann.
Denne lækre og meget nemme ret med ovnbagte rødbeder og persillepesto er genial som tilbehør til hovedretten, men kan også bruges som en del af en forret. Den vil gøre sig godt som tilbehør til kød eller fisk.
Ingredienser
10-12 små rødbeder eller efter behag
2 spsk. balsamico
3 spsk. olie
Salt
Peber
Persillepesto
5 håndfulde bredbladet persille
1 dl olivenolie
25 g parmesan
1 dl hasselnødder
Saft fra ½ citron
1 fed hvidløg
Sådan laver du ovnbagte rødbeder
Skræl rødbederne, og halver dem.
Vend rødbederne i en blanding af balsamico og olie.
Kom rødbederne på en bageplade, og krydr med salt og peber. Bag dem ved 200° i cirka 40-60 minutter, eller til rødbederne er møre. Bagetiden afhænger af rødbedernes størrelse.
Persillepesto
Blend persille, olie, parmesan, hasselnødder, citronsaft og hvidløg.