Frysetøj er ukogt syltetøj, som er lavet med mindre sukker eller helt uden sukker. Særligt velegnede er jordbær, hindbær, brombær, ribs, solbær og modne stikkelsbær eller blandinger af disse bær. En del af frugtens naturlige pektin ødelægges ved frysning. Derfor kan man tilsætte et geleringsmiddel, der er specielt beregnet til frysetøj. Efter optøning er frysetøjet klar til brug og skal opbevares i køleskab. Hvis der ikke er konserveringsmiddel i geleringsmidlet, kan frysetøjet holde sig i køleskab ca. 1 uge.
Hindbærfrysetøj - det skal du bruge:
500 g hindbær
200-250 g sukker
Geleringsmiddel til frysetøj.
Få flere gode råd om syltning her
Hindbærfrysetøj - sådan gør du:
Rør bærrene med halvdelen af sukkeret. Bland resten af sukkeret med geleringsmidlet, og rør det i bærrene. Hæld frysetøjet op i rengjorte, fryseegnede beholdere, og sæt dem i fryseren. Efter optøning, opbevares det i køleskab.