Tilbehør

Portvinssyltede blommer

Blommer kan bare det hele. Disse smager fantastisk til is og blå ost eller som fyld i en salat med romainesalat, rucola og ristede valnødder. Brug også lidt af lagen i dressing blandet med olivenolie.
af Camilla Zarah Lawes27.07.2023Foto: Stine Christiansen.

Syltede blommer

  • 1 kg blommer
  • 2 spsk. rørsukker
  • ½ l portvin
  • 200 g brun farin
  • 6 stjerneanis
  • Evt. Atamon

Sådan laver du portvinssyltede blommer

  1. Skyl blommerne, del dem i halve, og fjern stenene.
  2. Fordel blommerne på en bageplade med bagepapir, og drys med sukker.
  3. Bag dem i ovnen ved 120° i 3 timer.
  4. Vend blommerne, og bag videre i yderligere 1 time.
  5. Kog en lage af portvin, brun farin og stjerneanis.
  6. Læg blommerne i rene, skoldede glas, der evt. er skyllet med Atamon, og hæld den varme lage over.
  7. Luk låget, og stil glassene et køligt sted – evt. i køleskabet.

Sponsoreret indhold