Blommer kan bare det hele. Disse smager fantastisk til is og blå ost eller som fyld i en salat med romainesalat, rucola og ristede valnødder. Brug også lidt af lagen i dressing blandet med olivenolie.
af Camilla Zarah Lawes27.07.2023Foto: Stine Christiansen.
Syltede blommer
1 kg blommer
2 spsk. rørsukker
½ l portvin
200 g brun farin
6 stjerneanis
Evt. Atamon
Sådan laver du portvinssyltede blommer
Skyl blommerne, del dem i halve, og fjern stenene.
Fordel blommerne på en bageplade med bagepapir, og drys med sukker.
Bag dem i ovnen ved 120° i 3 timer.
Vend blommerne, og bag videre i yderligere 1 time.
Kog en lage af portvin, brun farin og stjerneanis.
Læg blommerne i rene, skoldede glas, der evt. er skyllet med Atamon, og hæld den varme lage over.
Luk låget, og stil glassene et køligt sted – evt. i køleskabet.