Tilbehør

Syltede svampe - forlæng sæsonen

Du kan spise disse syltede svampe lige, når du har lavet dem eller gemme dem på glas. Se i denne video, hvordan
af2.09.2013Video: Christina Christensen, Niels Kondo

SuperBests grøntafdelinger bugner med svampe i sensommeren. Det er højsæson, og udvalget er stort. Både de klassiske kendte og de mere specielle svampe, der har vundet indpas i det danske køkken de senere år, samt økologiske svampe.

Svampe er dramatiske at se på, en fantastisk smagsgiver, næringsrig og med en vidunderlig konsistens og duft. Brug dem i simreretter, wok og supper eller måske som fyld i en fars. Rist dem kort på en pande og kast dem over en ret som lækker, spiselig pynt - med stor og fyldig smag og en eventyrlig duft. Svampe er særdeles dejlige i stuvninger og sammen med pasta og æggeretter, hvor svampenes intense smag og duft får lov til at udfolde sig frit.

Forlæng sæsonen - prøv opskriften på syltede svampe.

You need a browser that can handle Iframes to be able to view this page.

Syltede svampe

Du skal bruge:
500 g svampe (danske)

Alle svampe er dejlige at sylte, så man har et foråd, når den korte sæson er slut. Prøv med kantareller, østershatte eller champignon.
1 dl æbleeddike
1 dl olivenolie
1 dl vand
Frisk salvie
2 laurbærblade
Salt og hele peberkorn

Sådan gør du:
Steg svampene hele i en dyb pande så de får noget farve. Hæld de øvrige ingredienser på panden og lad det simre ca. 10-20 minutter til svampene er skrumpet lidt ind og er møre.

Serveringsforslag:
Gem svampene i lagen på køl og brug både lage og svampe til salater, pålæg, i gryderetter eller bare som snack.

Sponsoreret indhold