Tilbehør

Syltning af pardisæbler med vanilje

Det er ikke spor svært at tage sommerens sødme med sig ind i de mørke måneder. Vi giver dig skønne opskrifter og de bedste råd om syltning.
af Tekst og3.03.2021foto: Anita Lindberg.
0 personer

Paradisæblegelé med vanilje

  • 3 kg modne paradisæbler
  • 5 dl vand
  • 1 kg sukker
  • Korn af 2 vaniljestænger
  • Atamon

Få flere gode råd om syltning her

Syltning - sådan gør du:
Vask æblerne, og fjern stilke og blomster. Du kan godt lade stilke og blomster blive på, men du får en mere klar gelé på denne måde. Kog dem meget møre i vand i ca. 30 minutter. Mos æblerne, og kør dem gennem et dørslag, så skræller og kernehuse sorteres fra. Hæld massen i en saftpose, og lad saften dryppe langsomt af i 7-8 timer. Tilsæt sukker (1 kg sukker pr. liter saft) under omrøring, og kog over svag varme i ca. 10 minutter, eller indtil saften bliver tyk. Når saften slipper en ske i tunge, lidt tykke dråber, er den klar. Skum saften af, og tilsæt korn fra vaniljestængerne. Fordel saften i atamonskyllede glas, evt. med et lille stykke vaniljestang i hver. Sæt omgående låg på glassene, og opbevar dem køligt. NB! Paradisæbler indeholder meget pektin, der gør, at saften stivner.

Sponsoreret indhold