Nok vil de fleste af os helst undgå summende bier omkring os i sommermånederne, men når man tænker på, at bierne summer rundt for at suge nektar, som efterfølgende bliver til den søde honning, kan man alligevel ikke lade være med at holde af det summende liv. Var det ikke for bierne, ville vi heller ikke kunne høste lige så meget frugt og se lige så mange blomster, som sommeren beriger os med.
Læs også: 5 overraskende ting, du kan bruge sukker til
Honning har altid været eftertragtet, og man har sporet bikuber 5.000 år tilbage hos ægypterne. Den skønne honning findes i både fast, blød og flydende form, og konsistensen afhænger af de blomster, bierne har besøgt.
Læs også: Sådan bager du den perfekte kager
Vidste du det om honning…
• At raps, kløver og frugttræer giver en lys og mild honning, mens lyng giver en ravfarvet honning?
• At de fleste honninger består af en blanding af raps, brombær, hvidkløver og pære?
• At en bi flyver omkring 30.000 km på en liter honning?
Er du honningelsker helt ind i hjertet, så eksperimenter i køkkenet og brug honning som det søde indslag i dine retter. I galleriet herunder finder du eksempler på, hvordan du kan bruge honning i køkkenet.