Det har sikkert strejfet din opmærksomhed fra tid til anden, at vi smider alt for meget mad ud. At for mange glemmer at udnytte resterne, og det er ikke uden grund. En gennemsnitlig dansk familie på fire kasserer for 10.000 kroner fødevarer om året. Det er 20 procent af det samlede årlige husholdningsbudget, der ryger direkte i skraldecontainerne. Det svarer til, at næsten hver fjerde pose med madvarer, som du slæber hjem fra supermarkedet, bliver smidt direkte ud.
Brug resterne af steg, ost og grønt på italienske crostini: Få tre lækre opskrifter her.
Det lyder af meget, men når vi står med fem kartofler og tre frikadeller efter aftensmaden, så ender vi ofte med at smide dem ud. Der er jo alligevel ikke nok rester til hele familien i morgen. Det er også meget almindeligt fx at købe for mange gulerødder, der ender slatne i skraldespanden. I hvert fald ifølge statistikken. Fra danske husholdninger alene kasseres årligt 237.000 tons mad.
Der findes heldigvis en række nemme og gode fif, du kan bruge, hvis du gerne vil udnytte dine dyrt indkøbte varer bedre.