Kiwien klæder med sin syrlighed panna cottaens bløde smag af kærnemælk, fløde og vanilje. Kærnemælks-pannacottaen kan toppes med lidt knas, fx lidt smørsprød crumble eller ristede rugbrødscroutoner.
LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Fromage med granatæblekerner og mandelsplitter
Antal: 6 personer
INGREDIENSER:
Kærnemælks-pannacotta:
Kiwicurd:
Til pynt:
FREMGANGSMÅDE:
Kærnemælks-pannacotta:
Læg husblas i blød i koldt vand. Varm fløde, sukker og vaniljekorn op til kogepunktet i en gryde. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme fløde. Hæld massen over i en skål, og rør kærnemælk i lidt ad gangen. Smag til med citronsaft. Fordel panna cottaen i små skåle, og lad den sætte sig i køleskabet i 3-4 timer eller natten over.
Kiwicurd:
Blend kiwi til puré, og si kernerne fra. Varm langsomt kiwipuré, citronsaft, sukker og æg op i en gryde, mens du rører rundt, indtil massen er 83°. Tag gryden af varmen, og rør smør i. Stavblend massen, og sæt den på køl.