Perfekt som en frisk og sund forret eller som en del af en større tapas-anretning.
Disse små wrap-'hapsere' vil med garanti blive et hit på spisebordet. Du bruger blot det sprøde savojkål som skåle, og så er det kun fantasien, der sætter grænder i forhold til indholdet.
Her får du en wrap med rejer, savojkål, æble, koriander og lime.
Hvis du ikke kan skaffe rå rejer, kan du også lave wraps med stegte rejer eller rå jomfruhummere, som er pillet og flækket på langs, når de skal marineres.
Her bliver der brugt savojkål som wrap. Savojkål er mindre 'kålet' end andre kåltyper, og smagen er også mindre bitter.
Lyst til wrap? Så prøv den her fantastiske wrap med laks!
Der findes flere forskellige slags savojkål, der også er forskellige i udseende. Farverne spænder fra mørkegrøn til lys gul og lilla i kanten.
Savojkålen er et mindre populært familiemedlem, men lad dig ikke narre af det fornemme navn. Selvom den mystiske, franske fætter er grov og kruset udenpå, er smagen mild og bladene nemme at arbejde med.
Den hører i havekålfamilien til hovedkål-gruppen, hvor også hvidkål, rødkål og spidskål er. Hovedet, der er dannet af overlappende blade, er dog mere løst i det end hos de andre typer.
Navnet stammer fra kålens oprindelse i Savoy-regionen i det sydlige Frankrig. Herhjemme er den officielle stavemåde savojkål med j fremfor y.
10 lækre retter du kan lave med kål!
Vi har kendt til kålen i Danmark i ca. 300 år, men savojkålen har aldrig været rigtig populær. De senere år er den blevet krydset med hvidkål for at skabe en variant, der er mere moderne.
Smagen er mild, og savojkålen er heller ikke så hårdfør som andre kålarter, så det er optimalt at høste og spise den om efteråret før frost.
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave wrap med rejer, kål og æble
Tip! Hvis du ikke kan få fat i blomster eller frø fra koriander, kan du bruge bladene i stedet.