Det er sjovt at lave mad - særligt hvis du har styr på, hvor du kan spare tid, penge og energi. Læs med her, hvor vi deler vores bedste tips og tricks.
Det er sjovt at lave mad, men det er endnu sjovere, hvis du kan spare tid, penge og energi. Særligt i en travl hverdag er det en kæmpe fordel at kende alle hemmelighederne.
En af de bedste måder at spare på alle fronter er ved at lave en madplan. På den måde går der ikke meget tid med at beslutte og overveje, og det er pludselig muligt at købe stort ind, udnytte alle råvare og på den måde mindske madspild.
Kombinerer du en madplan med vores sparetips til en billigere hverdag, så er dit madbudget efterhånden top tunet. Det betyder jo ikke, at man skal leve af vand og brød, men når der er styr på pengene, så er der også overskud til selvforkælelse.
Tid er penge, siger man, så i den travle hverdag kan man da sagtens forsøge at spare penge og tid på indkøb, men hvis køkkenet sejler, så kan det føles ligegyldigt. Det er der også råd for med vores køkkentips til at spare tid i køkkenet.
Opbevaringsråd: Sådan undgår du bakterier, når du skal opbevare mad.
Madspild har været i fokus en del år endnu, og der er en del ting, du kan gøre i køkkenet for at udnytte dine råvarer og rester 100%. Det giver en stor tilfredshedsfølelse, når det sjældent er nødvendigt at smide noget ud, fordi det er blevet for gammelt eller er ubrugligt. Læs vores mindre madspilds-guide her.
Friske krydderurter er klart at foretrække, men de holder sig ikke særligt lang tid i deres potte i vindueskarmen. Vidste du, at du sagtens kan fryse friske krydderurter ned i isterningebakker med lidt vand? På den måde er de lige klar til at bruge i madlavningen også flere måneder efter indkøb.
Der er mange måneder at få de friske krydderurter til at holde længere. Læs f.eks. vores guide til at gemme krydderurter til vinteren.
Har du brug for vejledning i e-numre og en guide igennem økojunglen?