Tiramisu betyder "træk mig op". Oprindeligt henviser navnet til den espresso, der er central i den klassiske version.
Men navnet, tiramisu, passer faktisk også til denne udgave med citron. For hvad er mere opfriskende i en dessert end syrlige citroner?
Tiramisu med citron
6 personer
Det skal du bruge
3 økocitroner
6 spsk sukker
4 spsk limoncello (italiensk citronlikør)
4 pasteuriserede æggeblommer
500 g mascarpone
200 g ladyfingers
Drys
Flormelis
Du skal da ikke snydes for opskriften på tiramisu i den helt klassiske version. Så den får du her
Sådan gør du
Riv skallen af to citroner. Pres alle citronerne, og kog saften op med sukkeret til en sirup.
Bland limoncello, æggeblommer og halvdelen af citronskallen sammen. Vend mascarponen i æggemassen.
Fordel ladyfingers i et fad, og hæld citronsiruppen over. Læg cremen ovenpå. Stil tiramisu med citron i køleskabet mindst 3 timer.
Drys din tiramisu med flormelis og resten af den revne citronskal inden servering.