Mangler du inspiration til weekendens dessert? Og er du vild med chokolademousse? Så skal du give denne opskrift på chokolademousse i tre lag en chance.
Her guider vi dig trin for trin gennem en simpel opskrift, så du kan bevare overblikket over de forskellige skåle med cremer, og du får en superlækker symfoni af en chokolademousse, som helt sikkert vil imponere dine gæster.
Prøv også: Cognacmousse med mandelkrokant
Om chokolademoussen
Chokolademoussen har sin oprindelse i Frankrig. Desserten kan spores helt tilbage til 1755, men er tidligst fundet som en officiel opskrift i en fransk kogebog i 1820. Man kan variere chokolademoussen, mellem at være let cremet til meget tyk i konsistensen, alt efter hvordan man vælger at tilberede den. Der skal stivelse til at holde på luftboblerne og man kan vælge man bruger typisk æggehvider og/eller flødeskum. Chokolademoussen kan yderligere varieres ved at bruge enten hvid eller mørk chokolade. Især hvid chokolade er populært til at lave en chokoladecreme/chokolademousse som let tilbehør til desserter.