Dyrk jordbær i krukker
Terrasse og altan

Guide til at dyrke jordbær i krukker

AF: Christiane Holtmann
11.04.2017
/ foto: Pernille Kaalund
Det sprøde, søde, røde bær er en populær sommer spise, og de findes i mange køkkenhaver - men du kan faktisk godt dyrke jordbær, selvom du ikke har et stort bed.

Når vi siger 'pluk dine egne jordbær', tænker de fleste nok på store marker med endeløse rækker af grønne planter - eller måske et bed i køkkenhaven. Men du kan faktisk godt dyrke dine egne jordbær, selvom du ikke har en have. Jordbærplanter trives fint i krukker - vi guider dig til pluk selv-jordbær på altanen eller terrassen!

Flere tips til altanen: Sådan opgraderer du din forårsaltan

Følg nedenstående råd til en nem høst af jordbær i krukker:

  1. Jordbær købes som færdige planter og plantes med det samme – planterne er typisk til salg i sensommeren/ efteråret, som er det bedste plantetidspunkt, hvis du gerne vil kunne høste allerede året efter.
  2. Husk at købe kontrollerede planter, så du er sikker på at få nogle uden sygdom.
  3. De er glade for en placering i fuld sol i almindelig veldrænet muldjord.
  4. Hvis du har en altan med mest skygge, så skal du overveje sorterne prydjordbær eller skovjordbær, der trives fint uden så meget sol. Bærrene er lidt mindre, men stadig meget smagfulde.
  5. Vær omhyggelig med vanding, mens bærrene udvikler sig, hvis det sker i en tør periode. Det vil sige at du skal ud og mærke på jorden hver dag, for at sikre at planterne har nok vand.
  6. De fleste sorter blomstrer i maj og giver bær i løbet af juni og juli.
  7. De såkaldte remonterende jordbærsorter er dog mere hårdføre overfor kulde, og kan derfor give bær helt indtil september/oktober, når der kommer frost. Det er sorterne Everest, Ostara, Evie og Florin.
  8. Planterne skal først gødes, efter at bærsæsonen er slut, for at undgå, at planterne danner masser af blade frem for blomster og bær.
  9. Du skal udskifte jordbbærplanterne hvert tredje til fjerde år.

Prøv denne her opskrift, til dine hjemmedyrkede jordbær: Koldskåls-panna cotta med jordbær og nøddecrumble

Sponsoreret indhold