Det skal du bruge til din strikkede brødkurv
- 3 nøgler (50g = 200 meter) Pima-bomuld fra CaMaRose i råhvid 3000
- Rundpind 4 mm
Mål: Ca. 22 x 12 cm
Strikkefasthed: 14 m x 26 p = 10x 10 cm i perlestrik med tredobbelt garn.
Strikketip: Perlestrik: 1. p: Skiftevis 1r, 1 vr. Alle øvrige p: r over vr, vr over r.
Se også
DIY: Strik en stempelkandevarmer
Sådan strikker du en brødkurv
Smock (pind 13 i diagram): Ved beg af den vandrette streg: Stik højre p forfra ind mellem 6. og 7. m på venstre p, slå om og træk en løkke ud mellem 6. og 7. m. Sæt løkken op på venstre p (foran de øvrige m) og strik den dr r sm med 1. m. Strik de næste 5 m som vist i dia.
Bund: Slå 4 m op med tredobbelt garn. Sæt 1 markør ved omgangens begyndelse, og strik rundt i glat med udtagninger, så der dannes en cirkel, således:
1. omg: 1 ret, slå om, gentag hele omgangen.
2. omg: *1 r, 1 dr r i omslaget, slå om*,gentag *-* omgangen rundt.
Efterfølgende omgang
- Fortsæt på denne måde med at strikke alle omslag dr r, og slå om lige efter hvert omslag fra forrige omgang.
- Øvrige m strikkes glat, og der bliver 1 m mere mellem omslagene for hver omgang.
- Tag ud på denne måde til i alt 84 m på omgangen = 20 omgange.
Sider
- Strik 3 omgange perlestrik, og fortsæt derefter i mønster efter diagram over alle m.
- Når hele diagrammet er strikket i højden, strikkes yderligere 13 cm perlestrik.
- Luk af, som maskerne viser. Buk kanten om på vrangsiden ned til bunden, og sy den fast.
Se også
4 overraskende fordele ved at strikke