Brug efterårets pærer i en pærecrumble med mandellåg. Servér den lun med en top af cremefraiche eller vaniljeis.
af Inge Skovdal18.10.2017Foto: Skovdal Fotografi ApS.
Denne pærecrumble er en skøn og nem dessert, som smager lidt af jul. Hvis du ikke har pærer ved hånden, kan du sagtens skifte dem ud med andre fruger som æbler eller blommer.
Ingredienser
500 g pærer
1 vaniljestang
200 g hele mandler
125 g blødt smør
100 g muscovadosukker
Tilbehør
Vaniljeis eller cremefraiche
Sådan laver du pærecrumble:
Vask pærerne, og skær dem i mundrette stykker.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hak halvdelen af mandlerne groft og resten fint.
Bland mandler, smør, sukker og vanilje.
Fordel pærestykkerne i 8 små ovnfaste glas, ramekiner eller skåle, og top med crumble.