Desserter

Pandekager med marinerede kirsebær

Vi giver dig hermed den ultimative pandekage-opskrift med marinerede kirsebær - sødt møder syrligt! Få opskriften her ...
af Camilla Zarah Lawes, MARIE MELCHIOR, Christine Bille Nielsen, Susanne Palmqvist og Louisa Lorang25.03.2013FOTO: BETINA HASTOFT, Columbus leth og LARS RANEK m.fl.

10-12 pandekager/4-6 personer

Pandekager - det skal du bruge
• 2 æg
• 120 g sukker
• ½ stang vanilje
• 200 g hvedemel
• 2 tsk bagepulver
• 2 dl kærnemælk
• 20 g smeltet smør

Marinerede kirsebær
• ½ dl vand
• 125 g rørsukker
• ½ vanilje-stang samt resten af stangen fra vaniljen til pandekagerne
• 500 g kirsebær med sten

Desuden
Lidt neutral olie og smør til stegning

Pandekager - sådan laver du dem
Pisk æggene godt med sukker. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og gem stangen til kirsebærrene. Kom vaniljekornene i æggemassen. Rør godt. Bland hvedemel og bagepulver. Sigt det i æggeblandingen, og rør godt til en tyk, sej masse. Hæld kærnemælken i, mens du rører, og rør herefter smørret i. Dejen skal være meget tyk - juster evt. med lidt hvedemel eller kærnemælk. Sæt dejen i køleskabet i 1 time.

Marinerede kirsebær
Kog vand, sukker og vaniljestang og -korn til en sukkerlage. Tilsæt kirsebærrene, når sukkeret er smeltet, og lad dem koge i 2 minutter. Afkøl bærrene i lagen. Varm en pande op med lidt smør og olie. Hæld dejen på i klatter, og bag pandekagerne i 2-3 minutter på hver side, til de er lækre gyldne. Server de lune pandekager med marinerede kirsebær til.

Tip Kan du ikke få friske kirsebær, kan du bruge syltede, fx amarenakirsebær.

Sponsoreret indhold