Hjemmelavet nutella

Smørechokolade med hasselnødder

Smørechokolade med hasselnødder er et smagshit hos mange. Den hjemmelavede nutella er en cremet fornøjelse at putte på brødet eller i pandekager. Få opskriften på den lækre smørechokolade her!
af Linda Østergaard21.10.2014Opskrift: Pia Buusmann / Jes Buusmann

Når du først har smagt denne smørechokolade, er det slut med at købe lignende sager i supermarkedet. Kvaliteten er en helt anden, når du selv udvælger råvarerne. Et glas smørechokolade er en cremet fornøjelse på en stak hjemmebagte pandekager eller ovenpå et godt stykke brød.

Søde sager: Amerikanske pandekager

Det skal du bruge til smørechokolade med hasselnødder:

(Tid: 30 minutter. Giver 1 lille glas)

100 g hasselnødder

100 g mørk chokolade

100 g lys chokolade

1 vaniljestang

1½ spsk blomsterhonning

1 dl piskefløde

Kagekonkurrence: Hvem kan lave den fineste festdessert?

Sådan laver du smørechokolade med hasselnødder:

  1. Varm en pande op, til den er næsten rygende varm. Kom hasselnødderne på, og rist dem nogle minutter. Med jævne mellemrum skal panden rystes. Rist, til skallerne på nødderne begynder at slippe. Hæld herefter nødderne ud på et rent viskestykke, pak dem ind, og nulr alle skallerne af dem.
  2. Hak nødderne groft. Smelt den mørke og lyse chokolade over vandbad. Når chokoladen er kølet af, hældes den i en lille skål. Halver vaniljestangen, og skrab kernerne ud med en kniv. Kom honning, fløde og vanilje ned i chokoladen, og rør det godt sammen med en ske. Tilsæt nødderne, og rør dem godt ud i chokolademassen.
  3. Kom smørechokoladen i et lille glas med låg, eller smør den straks på et stykke brød. Smørechokoladen kan holde cirka 6 dage og skal ikke stå i køleskab, da det gør den mat.

Grøn livsstil: Fyld dit badeværelse med økologiske og bæredygtige produkter

Sponsoreret indhold