Ingefærsmåkager (Der bliver cirka 30 småkager. Resten af småkagerne kan gemmes i en kagedåse)
Det skal du bruge:
• 125 g smuttede mandler
• ½ hjortetaksalt
• 1 spsk stødt ingefær
• 125 g farin
• 125 g hvedemel
• 65 g smeltet smør
• 1 æg
Desuden:
• 1 l god vaniljeis
• Høvlet chokolade til pynt
Småkager:
Kør mandlerne i en blender eller foodprocessor, til de er som rasp. Hæld dem i en stor skål, rør de øvrige ingredienser i, og saml dejen med æg. Pak dejen ind i film, og lad den hvile i køleskab i minimum 1 time. Stil ovnen på 180°. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og stik småkagerne ud med en udstikkerform. Bag kagerne på næstnederst rille i ca. 8 minutter, til de er flotte gyldne. Afkøl kagerne på en rist.
Lad vaniljeisen tø lidt op. Knus nogle af kagerne let, og vend dem i isen. Kom isen i små portionsglas, og drys høvlet chokolade hen over.
Velbekomme!