Salat

Asiatisk agurkesalat med dild og sesam

Få opskriften på en nem og lækker asiatisk-inspireret agurkesalat, som går godt til stort set al mad!
af Rikke Larsen.11.07.2023Foto: Tia Borgsmidt.
4 personer

Ingredienser

  • 2 lange agurker
  • 1 forårsløg
  • 1 citron
  • 4 stilke frisk dild
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1 knsp. tørrede chiliflager
  • 1 tsk. sesamfrø
  • Salt og peber

Sådan laver du asiatisk agurkesalat

  1. Skyl og skræl agurker i tynde, aflange strimler med en tyndskræller eller et mandolinjern. Læg agurkestrimlerne i en stor skål.
  2. Skyl og hak forårsløg. Pres saften af citronen. Skyl og pluk dild.
  3. Rør citronsaft, sojasauce, honning, dild, chili, forårsløg, sesamfrø, salt og peber sammen i en anden skål.
  4. Vent med at hælde lagen over agurkerne til ca. 10 minutter før servering – så er der stadig bid i agurkerne.
  5. Hæld lagen over agurkerne, og servér f.eks. som til­behør til grillmad sammen med kogte nye kartofler og godt brød.

Sponsoreret indhold