Tjek, at sværen er ridset igennem - dog ikke ned i kødet! Gnid kødet med lidt salt og sværen med rigeligt salt, og hæld resten af saltet i et fad.
Læg stegen med sværen nedad oven på saltet, pak den ind i film, og sæt den på køl natten over.
Tænd ovnen på 100°.
Sæt stegen på en bagerist i et ovnfast fad, stik laurbærblade i den, og steg stegen i ovnen i ca. 2 timer, til centrumtemperaturen er 50° (brug stegetermometer).
Skru ovnen op på 250°, og steg stegen i yderligere ca. 1 time, til centrumtemperaturen er 68-70°.
Tag stegen ud af ovnen, og lad den trække i 20 minutter.
Rødkål
Skyl og snit kålen, og læg den i en stor gryde sammen med solbærsaft, gelé og sukker.
Skræl den yderste, tynde skal af appelsinen, og læg den i gryden sammen med saften fra appelsinen. Lad kål og saft simre i 20-25 minutter.
Smag kålen til med eddike, og lad den simre i yderligere 15 minutter. Smag til med surt og sødt. Sluk og gem kålen i lagen på køl indtil servering. Afdryp inden brug.
Servering
Rør mayonnaise og sennep sammen i en skål til dijonnaise.
Skær skiver af kamstegen, og anret dem på rugbrød med rødkål, timian og dijonnaise.