Konfekt er ikke kun noget, der hører julen til. Også til påske, når familien er samlet til den traditionelle påskefrokost, er det herligt med lidt konfekt til kaffen.
Disse påskeæg er hurtige og nemme at lave, og så er de dejligt forårsfriske i farven.
Påskeæg i forårsfarver
18 påskeæg
Det skal du bruge
500 g ren marcipan
150 g hvid chokolade
1 lille skefuld smør
Et par dråber frugtfarve
50 g mørk revet chokolade
Træspyd til at holde æggene med
Her får du endnu en skøn opskrift på påskeæg: Påskeæg med nougatoverraskelse
Sådan gør du
Del marcipanen i 18 stykker og form æggene i hånden, så de får den rigtige form - lidt spidse i den ene ende.
Smelt hvid chokolade i et vandbad - hold øje med den, hvid chokolade bliver grynet, hvis den bliver for varm.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt frugtfarven. Rør det kulørte smør i den smeltede chokolade, til farven er jævn.
Stik et træspyd i bunden af hvert påskeæg til at holde med, mens du smører chokoladen på med kniv eller pensel.
Læg de chokoladeovertrukne påskeæg på bagepapir, så er de lettere at tage af, når chokoladen er tør. Pynt dine påskeæg med revet chokolade.
Når chokoladen er helt hård og tør, er påskeæggene klar til servering.
Tip! I stedet for at forme dem som æg, kan du forme dine "påskeæg" som kugler og bruge dem som julekonfekt.
Disse påskeæg er nok mest for de voksne, for der er herlige Grand Manier-marinerede rosiner i