Byt det klassiske juleskum ud med yndefulde skumfiduser med frysetørrede jordbær, hvis du trænger til lidt let mellem de tunge chokolader. Vi viser dig, hvordan du laver skumkys med jordbærsmag!
Skumfiduserne holder sig uden problemer i 1-2 uger ved stuetemperatur. Vend dem helt i flormelis, hvis de ikke skal klistre så meget fra start. Du kan også sagtens undlade jordbæraroma, hvis du bedre kan lide smagen af vanilje.
50 stk
Ingredienser
15 blade husblas
1 vaniljestang
2 dl vand
400 g sukker
1 knsp. salt
jordbæraroma
8 dråber rød konditorfarve
flormelis
frysetørrede jordbær
Udstyr
1 sukkertermometer
1 sprøjtepose med rund tylle
Skumkys med jordbærsmag
Udblød husblassen i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Lad vaniljekorn, vaniljestang, vand, sukker og salt simre i en gryde, til det når en temperatur på 115° (brug evt. et sukkertermometer).
Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i sukkermassen i gryden.
Kassér vaniljestangen, og pisk grydens indhold sammen med jordbæraroma og konditorfarve i en skål med en elpisker i ca. 10 minutter, til den er tyk og luftig. Smag skumfidusmassen til med ekstra jordbæraroma.
Drys et stort fad med flormelis. Fordel skumfidusmassen i sprøjteposen, og sprøjt små skumkys direkte ned i flormelissen.
Drys skumkyssene med frysetørrede jordbær, og lad dem sætte sig på køl natten over. Det første døgn eller to er de klistrede. Herefter danner de en sprød skorpe.