Gløgg gør godt i en kold tid. Opskriften her er en klassisk rød gløgg. Server den med farserede dadler eller karamelbrud med chili og pistacienødder.
af Anna Hedegaard8.11.2021Foto: Stine Christiansen
Skab julestemning med en god og simpel gløgg, der er både hjemmelavet og lækker. Servér den for gæster på alle julens mærkedage. Forberedelsestiden er lang (1 uge) men resultatet er ikke til at tage fejl af.
5 liter
Det skal du bruge
½ l vand
250 g sukker
2 kanelstænger
½ tsk hele nelliker
1 tsk hel allehånde
½ økologisk appelsin
½ økologisk citron
1 dl portvin
½ dl mørk rom
½ dl snaps
På dagen
1 god flaske rødvin
Mørke rosiner, beregn ca. 30 g per person
Mandelsplitter, beregn ca. 30 g per person
Sådan laver du gløgg
Kog vand og sukker til en sirup med krydderierne. Skær citrusfrugterne i skiver, og kom dem i den varme sirup.
Tag siruppen fra varmen, og afkøl.
Tilsæt alle typer spiritus, og lad essensen trække en uges tid på køl.
På dagen lunes 1 del essens og 5 dele god rødvin i en gryde med mørke rosiner og mandelsplitter.