Drinks & Cocktails

Hvid gløgg uden alkohol

Denne hvide gløgg er et fantastisk alternativ til gæster, der ikke ønsker alkohol. Server den med lækre karamelbrud eller kaffe chokolade biscotti.
af Anna Hedegaard og Anita Banner.17.11.2020Foto: Jakob Valling.

Det kan være svært at finde en alkoholfri gløgg. Men laver du den selv, kan du lave en lækker gløgg uden alkohol ved at erstatte vinen med alkoholfri vin. Smagen bliver ikke helt den samme, men de mange gløggkrydderier, rosiner og mandler kamuflerer den manglende rødvinssmag, så du stadig får en lækker smag i din gløgg.

Du kan også lave en helt uden vin, som vi har gjort i opskriften her - og det er nemt!

Hvid gløgg uden alkohol

  • 1 økologisk appelsin
  • 1 ½ l god ufiltreret æblemost eller saft
  • 50 g frisk ingefær
  • 4 stjerneanis
  • 8 kardemommekapsler
  • 50 g store lyserosiner

Sådan laver du hvid gløgg uden alkohol

  1. Skær appelsinen i skiver.
  2. Kog æblesaften op med krydderier og appelsinskiver.
  3. Reducer gløggen til cirka 1 l.
  4. Sigt den over rosinerne. Kog op, server straks.

Sponsoreret indhold