Aftensmad

Frikadeller med kartofler og broccolisalat

Frikadeller er indbegrebet af en dansk klassiker på middagsbordet. Vi giver dig opskriften på klassiske frikadeller af kalv og flæsk med en cremet kartoffelsalat og en lun broccolisalat med bid i lige her!
af Marie Melchior og Christine Bille Nielsen25.03.2015Foto: Betina Hastoft og Line Falck

Servér en ægte dansk middag i form af frikadeller med kartofler og broccolisalat, og giv nyt liv til den gamle klassisker, som hele familien vil elske.

Inspiration: Forny dine frikadeller på 3 måder

Frikadeller med kartofler og broccolisalat

Antal: 4 personer.

Frikadeller:

  • 500 g hakket kalve- og flæskekød
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 1 lille løg
  • 1 dl havregryn (eller rasp)
  • ca. 1 dl mælk
  • smør eller olie til stegning

FÅ MASSER AF INSPIRATION TIL HUSET, HAVEN OG MADEN MED ISABELLAS!

Kartoffelsalat:

  • 1 kg kogte kartofler
  • 1 dl god mayonnaise
  • 1⁄4 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. karry
  • 3 dl tykmælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 forårsløg

Lun broccolisalat:

  • Blomster fra broccolien, ca. 250 g
  • 1 løg
  • 1⁄2 squash
  • 1 rød snackpeberfrugt
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Prøv også: Broccolisuppe med æbler og ristet bacon

Sådan laver du frikadeller med kartofler og broccolisalat:

  1. Frikadeller: Rør kødet sejt med salt og peber. Rør æg og finthakket løg i kødet og derefter havregryn eller rasp.
  2. Tilsæt mælk lidt ad gangen, til farsen er blød, men stadig fast nok til at forme til frikadeller. Lad evt. farsen hvile lidt, inden den formes til ca. 16 frikadeller med en spiseske. Steg frikadellerne gyldne i smør eller olie på en pande.
  3. Kartoffelsalat: Skær kartofler i skiver. Rør mayonnaise sammen med cayennepeber og karry. Vend tykmælken i mayonnaisen, og smag til med salt og peber.
  4. Vend kartoflerne i dressingen, og smag evt. til med karry, salt og peber. Drys med finthakket forårsløg.
  5. Lun broccolisalat: Skær hele den øverste del af broccolien (blomsterne), og del dem i små buketter. Skær løg, squash og peberfrugt i skiver.
  6. Steg grøntsagerne i olie i en gryde. Rør ofte, og skru ned for varmen, hvis de bliver for brune. Steg, indtil grøntsagerne er møre med lidt bid. Smag til med salt og peber. Servér frikadellerne med kartoffelsalat og lun broccolisalat.

Se flere opskrifter på lækre frikadeller i galleriet nedenfor:

Deller på menuen

Sponsoreret indhold