Aftensmad

Broccolisuppe med æbler og ristet bacon

Lav en cremet broccolisuppe, der matcher årstidens råvarer. Denne lækre suppe er med æbler og ristet bacon på toppen!
af Redaktionen.8.08.2008

Suppe er lækkert året rundt - også denne lækre broccolisuppe, der især luner i den mørke tid! Hvad end du er til lette supper, fyldige kager eller grønne salater, så klik dig videre i dette herlige madunivers. Det er mad, der gør dig glad!

4 personer
Tid i alt 6 t

Broccolisuppe

  • 1 lille broccoli
  • 100 g god bacon
  • 1 stor bagekartoffel
  • 1 løg
  • 1 madæble
  • 2 fed hvidløg
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • Salt og peber

Sådan laver du broccolisuppe

  1. Del broccolien i små mundrette buketter, gem stokkene, så de kan sauteres med resten af grøntsagerne. Læg broccolibuketterne i et dørslag, og overhæld dem med kogende vand.
  2. Vask og rens bagekartoffel, løg og madæble, og skær dem i store tern.
  3. Svits kartoflerne med løg og hakket hvidløg. Tilsæt æbletern og broccolistokkene efter et par minutter, og sauter yderligere et par minutter.
  4. Tilsæt bouillonen, og kog det godt igennem i cirka 20 minutter.
  5. Blend det hele, og tilsæt fløden. Smag til med salt og peber.
  6. Skær bacon ud i fine strimler, og rist det sprødt.
  7. Server din broccolisuppe i smukke skåle, og pynt med bacon!

Sponsoreret indhold