Tanken om at bage en kage og dekorere den helt fra bunden kan få de fleste til at miste modet, inden projektet overhovedet er sat i værks, men sådan behøver det ikke at være.
Foruden en træfsikker kageopskrift behøver du kun et par små tekniske færdigheder for at kreere og dekorere en smuk festkage, der vil glæde dine gæster både ved synet og smagen. Her får du 6 enkle pynteteknikker, der får din kage til at tage pusten fra dine gæster!
Prøv også: Små, feminine marengskys
Når yndlingskagen er bagt, er det kun fantasien, der sætter grænser for dit kreative pyntegen. Der findes et hav af måder at dekorere sin kage på: Nogen er til det prangende og farverige, andre er det til enkle og underspillede. Hvad enten du er til det ene eller det andet eller noget helt tredje, så vil disse 6 pynteteknikker, som vil hjælpe dig rigtig godt på vej!
1. Flække en kagebund
Brug en lang brødkniv, og skær først et lille snit hele vejen rundt i kanten af kagen. Skær så kagen helt igennem, idet du lader kniven følge snittene i kanten.
2. Pynte kanten med flødeskum
Fyld flødeskum i en sprøjtepose, og hold posen næsten lodret, mens du sprøjter striber af flødeskum nedefra og op.
3. Overtrække med chokolade
Smelt 50 g smør sammen med 2 spsk piskefløde og 3 spsk flormelis i en kasserolle uden at bringe det i kog. Tag det fra varmen, og rør 150 g finthakket mørk chokolade i. Fordel chokolademassen på kagen med en palet, så den glider ned ad siderne. Glat chokoladen på siderne, og lad stivne ca. 1 time.
4. Udrulle marcipanlåg
Ælt marcipanen lidt med hånden. Læg den mellem to ark bagepapir, og rul fra centrum og udefter til en stor cirkel. Brug springformens bund til at skære marcipanen til i den rigtige størrelse med jævne kanter. Lad marcipanen blive liggende mellem bagepapiret, til den skal lægges oven på kagen som et låg.
5. Overtrække med marcipan
Rul marcipanen ud som beskrevet herover, men i denne størrelse: Kagens diameter + 2 gange den færdige kages højde + 3 cm. Læg forsigtigt marcipancirklen hen over kagen, og pres den nænsomt på plads med fingrene hele vejen rundt i kanten, så den ligger glat. Skær overskydende marcipan af.
6. Kandiserede blomster
Skyl kronbladene fra spiselige blomster (fx fuchsia, nellike, viol, rose). Dyp kronbladene i pasteuriseret æggehvide, og lad det meste dryppe af igen. Dyp så i flormelis, ryst det meste af, og læg blomsterne til tørre på bagepapir i et par timer. De kan gemmes til dagen efter i en tæt dåse i køleskabet.
Prøv også: Festroulade
Fondant laves af skumfiduser, olie og flormelis. Smelt skumfiduser og olie sammen i en skål over vandbad, og rør til sidst flormelissen i lidt efter lidt. Til sidst får du en sej fondant-masse, som ikke klistrer. Rul den ud, og læg fondanten over din kage.
Har du mod på flere pyntetricks? I galleriet nedenfor får du en trin for trin-guide til at overtrække din festkage med fondant: