Spinat har tidligere haft ry for at være en træls grøntsag, de fleste har sneget sig udenom. Det ry er heldigvis ved at ændre sig, og tak for det! Spinat er nemlig sprængfyldt med det allerbedste til vores krop og sind, og så kan den grønne sag bruges til snart sagt alt! Bliv klogere på den her, og få en håndfuld nemme opskrifter med spinat!
Læs også: Sund chokoladekage
Spinat er en etårig grøntsag som dyrkes for dens spiselige grønne blade. Planten er hurtigt voksende, og blot 6-10 uger efter, de små frø er sået, kan de første spæde spinatblade høstes og nydes både rå, dampet, stuvet eller i en lækker smoothie eller juice.
Er du ikke den største spinatfan, kan du med fordel give babyspinat et forsøg. De små spæde blade har nemlig en ganske anden og mild smag end den voksne spinatplante, men indeholder stadig alle de gode vitaminer og mineraler!
Det har tidligere været en dødssynd at genopvarme spinat, men flere eksperter har nu fundet ud af, at du sagtens kan opvarme spinattærten og persillesovsen på andendagen, uden at blive syg af det. Du skal blot rengøre spinat og persille grundigt, inden du tilbereder det, og huske at genopvarme retten til minimum 75°.
Prøv også: Kartoffeltærte
Nedenfor har vi samlet vores favoritopskrifter med masser af grøn power!
Kilde: aarstiderne.com