Desserter og kager

Chokoladekage med rødbeder

Den her chokoladekage med rødbeder og nødder er en ren powerkage med stor smag og svampet konsistens.
af Camilla Zarah Lawes / Foto: Columbus Leth31.01.2017

Alle elsker et stort stykke syndigt chokoladekage, men hvis man vil have lidt bedre samvittighed og stadig stor smag, så er den her chokoladekage med rødbeder perfekt. Den indeholder rødbeder, nødder og ingefær, og den kombination giver en rigtig powerkage.

Smag også: Chokoladekage uden mel

Opskrift på chokoladekage med rødbeder

Antal: 8 personer

Det skal du bruge til chokoladekage med rødbeder:

  • 4 æg
  • 250 g brun farin
  • 1½ dl solsikkeolie
  • 200 g hvedemel
  • 50 g kakaopulver
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 300 g friske rødbeder
  • 3 cm frisk ingefær
  • 90 g hasselnødder
  • 50 g mørk chokolade
  • en springform, 24 cm i diameter
  • Tip: Pynt med rød skovsyre og 
spiselige blomster.

Sådan laver du chokoladekage med rødbeder:

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer og farin sammen med en elpisker, og hæld olie i, mens du pisker.
  3. Bland mel, kakao, bagepulver og salt, og rør det i dejen.
  4. Skræl og riv rødbeder og 
ingefær groft. Hak hasselnødderne fint (gem lidt til at drysse oven på kagen).
  5. Hak chokoladen fint.
  6. Vend hasselnødder og chokolade i dejen sammen med revet rødbede og ingefær.
  7. Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem i dejen.
  8. Hæld dejen i en smurt springform, drys de resterende hakkede hasselnødder over, og bag kagen i ca. 45 minutter på nederste rille i ovnen, eller til den er netop gennembagt.
  9. Pynt den afkølede kage med skovsyre og blomster.

Prøv også Mette Blomsterbergs opskrift på gulerodskage her!

Sponsoreret indhold