Er du vild med pulled pork? Så vil du med garanti forelske dig i denne grillede porchetta med masser af krydderier! Vi deler vores nemme opskrift her!
af Marie Melchior.19.05.2015Foto: Jakob Helbig.
Porchetta er en moderne, italiensk udgave af flæskestegen proppet med dejlige krydderier og friske urter, og så er den både nem og billig at servere. Tilbered den på grillen, så bliver sværene fantastisk sprøde!
6 personer
Det skal du bruge
2 kg porchetta (svineslag)
2 spsk. fennikelfrø
3 fed hvidløg
3-4 kviste citrontimian
1 bundt rosmarin – gem nogle til øverst på rullen
Havsalt og friskkværnet peber
2-3 spsk. olivenolie
Sådan gør du
Rids skindet på svineslaget, eller få slagteren til at gøre det.
Knus fennikelfrø sammen med hvidløgsfed i en morter. Tilsæt citrontimian, rosmarinnåle, salt, peber og olivenolie. Knus det, til det bliver som en pasta.
Læg slaget på køkkenbordet med skindsiden nedad. Gnid krydderiblandingen ind i kødet. Rul kødet stramt sammen til en rulle. Snør med kødsnor. Sæt rosmarinkviste fast under snoren rundt omkring på rullen.
Sæt rullen på et rotisseri. Det er den mest optimale måde at få stegen sprød hele vejen rundt. En anden mulighed er at lægge den i en stegholder på grillen med drypbakke nedenunder til at opsamle fedtet i.
Grill porchettaen i ca. 2½ time (temperaturen i grillen skal være 200°). Du kan også tilberede porchettaen i ovnen ved 200° med samme stegetid.