Aftensmad

Nem opskrift på porchetta

Den italienske rullesteg, porchetta, holder godt på saft og kraft, når den tilberedes, så du er sikret et saftigt og smagfuldt stykke kød. Få den nemme opskrift her!
af Inge Skovdal/Skovdalnordic.com.26.02.2021Foto: Maria Fabricius Tegner/Skovdalnordic.com.
6 personer

Ingredienser

  • 1 svineslag, ca. 2 kg
  • 2 spsk. groft salt
  • 2 mellemstore løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 kviste rosmarin
  • 2 kviste salvie
  • 25 g smør

Løgmarmelade

  • 3 spsk. smør
  • 3 spsk. olivenolie
  • 500 g rødløg
  • Salt
  • 125 g brun farin
  • 2½ dl æblejuice
  • ¾ dl hvidvinseddike

Sådan laver du porchetta

  1. Rids sværen i 2 cm's bredde på skrå og derefter modsat, så du får et rudemønster.
  2. Gnid salt ned mellem sværene, og krydr kødsiden med salt.
  3. Hak løg og hvidløg fint, og riv skallen af citronen.
  4. Blanchér rosmarin, salvieblade, finthakket løg og hvidløg i lidt smør, og tilsæt revet citronskal.
  5. Fordel blandingen på kødsiden, og rul stegen sammen.
  6. Snør med kødsnor, og læg stegen på en rist i en bradepande.
  7. Sæt stegen i en kold ovn, og steg i 3 timer ved 150°.

TIP: Når du ridser sværen, er det vigtigt ikke at skære ned i kødet, da sværen så kan have svært ved at blive sprød.

Løgmarmelade

  1. Smelt smør sammen med olien i en stor gryde. Skær rødløgene ud i fine løgringe, og tilsæt dem. Blanchér i 1 minut.
  2. Tilsæt salt og brun farin, og lad det simre i ca. 40 minutter under låg. Rør af og til.
  3. Tilsæt herefter æblejuice og hvidvinseddike, og kog videre i ca. 15 minutter uden låg. Lad marmeladen afkøle, og servér den til stegen.

Sponsoreret indhold