Den italienske rullesteg, porchetta, holder godt på saft og kraft, når den tilberedes, så du er sikret et saftigt og smagfuldt stykke kød. Få den nemme opskrift her!
af Inge Skovdal/Skovdalnordic.com.26.02.2021Foto: Maria Fabricius Tegner/Skovdalnordic.com.
6 personer
Ingredienser
1 svineslag, ca. 2 kg
2 spsk. groft salt
2 mellemstore løg
2 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
2 kviste rosmarin
2 kviste salvie
25 g smør
Løgmarmelade
3 spsk. smør
3 spsk. olivenolie
500 g rødløg
Salt
125 g brun farin
2½ dl æblejuice
¾ dl hvidvinseddike
Sådan laver du porchetta
Rids sværen i 2 cm's bredde på skrå og derefter modsat, så du får et rudemønster.
Gnid salt ned mellem sværene, og krydr kødsiden med salt.
Hak løg og hvidløg fint, og riv skallen af citronen.
Blanchér rosmarin, salvieblade, finthakket løg og hvidløg i lidt smør, og tilsæt revet citronskal.
Fordel blandingen på kødsiden, og rul stegen sammen.
Snør med kødsnor, og læg stegen på en rist i en bradepande.
Sæt stegen i en kold ovn, og steg i 3 timer ved 150°.
TIP: Når du ridser sværen, er det vigtigt ikke at skære ned i kødet, da sværen så kan have svært ved at blive sprød.
Løgmarmelade
Smelt smør sammen med olien i en stor gryde. Skær rødløgene ud i fine løgringe, og tilsæt dem. Blanchér i 1 minut.
Tilsæt salt og brun farin, og lad det simre i ca. 40 minutter under låg. Rør af og til.
Tilsæt herefter æblejuice og hvidvinseddike, og kog videre i ca. 15 minutter uden låg. Lad marmeladen afkøle, og servér den til stegen.