Syrener er smukke, dufter fantastisk, og så smager de himmelsk. Her får du en dejlig opskrift på hjemmelavet syrensaft med citron og rabarber.
af Redaktionen. 24.05.2023Foto: Tia Borgsmidt m.fl.
Servér et glas farvefin syrensaft for dine sommergæster - det vil helt sikkert skabe begejstring! Den færdige saft er smuk og smager vidunderlig - og så er det også en rigtig god måde at bruge de smukke syrenblomster på.
Ingredienser
500 g rabarber
8 store hvide syrenklaser
10 g citronsyre
350 g sukker
½ usprøjtet citron
1 l kogende vand
Syrensaft med rabarber
Snit rabarberne i mindre stykker.
Fjern grene og blade fra syrenerne, og skyl blomsterne. Læg blomsterne i en skål sammen med rabarberne.
Bland citronsyre og sukker, og drys det over rabarberne. Riv skallen af citronen, og drys det over. Hæld kogende vand over blandingen.
Lad det trække i 2-4 dage, og hæld saften på rene, skoldede flasker.
Servér saften blandet op med vand i forholdet 1:1.