Kager

Kladdkaka - svensk chokoladekage

Kladdkaka er en lækker tung og lidt klæg svensk chokoladekage, som gør sig allerbedst sammen med flødeskum og en kop sort te.
af Cecilia Fahlström31.03.2016Foto: Tia Borgsmidt
10 personer

Kladdkaka

  • 95 g smør
  • 2 æg
  • 270 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 100 g mørk chokolade (70%)
  • 1 nip salt
  • 90 g hvedemel
  • 4 spsk. kakao

Pynt og tilbehør

  • Lidt flormelis
  • 1/4 piskefløde

Hvis du er vild med god chokoladekage af den lidt tungere slags, så skal du prøve den svenske udgave - nemlig kladdkaka! Den er bagt uden bagepulver, serveres typisk med flødeskum, og så egner den sig virkelig godt til en kop stærk sort te.

Hvad med en lidt mere alternativ chokoladekage med rødbeder

Sådan laver du svensk chokoladekage:

  1. Tænd ovnen på 175°. Smør en springform, der måler 23 cm i diameter, med smør, og drys den med mel. Bank det overskydende mel ud.
  2. Smelt smørret, og lad det afkøle. Rør æg, sukker og vaniljesukker sammen i en skål. Hak og smelt chokoladen. Rør alle ingredienser sammen, og hæld dejen i springformen.
  3. Bag kagen i 20-25 minutter i ovnen. Den skal stadig være blævrende i midten, når den er færdig – det stivner, når kagen er afkølet. Lad kagen stå et par timer, gerne natten over.
  4. Drys kagen med flormelis. Pisk fløden til en let skum, og servér.

Prøv også: Mazarinkage med chokolade og appelsin

Sponsoreret indhold