En lækker sandwich kan laves på ingen tid, og med en nem hjemmelavet pesto og lækre råvarer bliver resultatet fantaistisk.
Opskrift på sandwich med serranoskinke, rucolapest og Prima Donna:
Giver 4 sandwich
- 4 store grove sandwichboller
Rucolapesto:
- 1 bakke rucola
- 30 g pinjekerner
- 50 g revet Prima Donna
- 1 1/2 dl olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
Lynsyltede agurker:
- 1/2 agurk
- 1 dl hvid balsamicoeddike
- ½ dl vand
- 1 dl rørsukker
- 4 peberkorn
- Salt
- 1 laurbærblad
Sandwich-fyld:
- 1 hjertesalat
- 4 tomater
- 4 store skiver serranoskinke
- 4 skiver Prima Donna
- Fremgangsmåde:
Sådan laver du en sandwich med hjemmelavet rucolapesto og Prima Donna:
- Lun sandwichbollerne og del dem på langs.
- Rucolapesto: Skyl rucolaen og blend den med pinjekerner, revet Prima Donna, olivenolie, salt og friskkværnet peber.
- Lynsyltede agurker: Skyl agurken og skær den i lange strimler med en tyndskræller, læg dem i en lille skål. Kog eddike, vand, rørsukker, peberkorn, salt og laurbærblad i en lille gryde til rørsukkeret er opløst, hæld over agurkerne og afkøl.
- Sandwich: Smør pesto på begge sider af brødet. Skyl og del hjertesalt i blade, skyl og skær tomater i skiver. Saml sandwichen med hjertesalat, tomatskiver, serranoskinke, skiver af Prima Donna-ost og syltede agurk. Spis med det samme eller pak i bagepapir til madpakken.
Se her, hvor nemt du laver den gode sandwich!