Hold dig mæt i lang tid med groft rugbrød med solsikkekerner og surdej. Det er nemt selv at lave det sunde og nærings rige rugbrød i dit eget køkken, og det kan hurtigt blive til en sund vane.
af Camilla Zarah Lawes20.02.2017Foto: Wichmann+Bendtsen Photography. Regi : Hill Street.
De nordiske kornsorter er rige på fibre, vitaminer, mineraler og god smag. Der er derfor god fornuft i at bage brød også med rug, spelt, byg, malt, havre eller grahamsmel, som giver sundere brød end det, der bages kun på hvedemel. Få inspiration: Fin forårsbuket
Surdej
Husk at du først skal lave en surdej. Det er heldigvis meget nemt og ligetil. Det skal du bruge til surdej:
150 gram hvedemel
1 tsk. salt
25 g gær
3 dl kærnemælk
Sådan laver du din surdej:
Rør alle ingredienserne sammen i en skål, dæk den med husholdningsfilm, og stil den på køkkenbordet i to døgn. Herefter er den klar til brug.