Desserter

Pandekager med citroncreme

Kender du den internationale pandekagedag. Denne dag falder hvert år på den første tirsdag efter fastelavn, og denne finurlige mærkedag skal da fejres med netop pandekager!
af Susanne Palmqvist16.02.2021Foto: Henrik Freek
4 personer

Dej

  • 35 g mandelmel
  • 150 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • 1 spsk. sukker
  • Lidt revet citronskal
  • 2½ dl mælk
  • 3 æg
  • ½ dl piskefløde
  • 30 g smeltet smør

Creme

  • Saft af 2 usprøjtede citroner
  • Revet skral af 1 usprøjtet citron
  • 2 små æg
  • Ca. 75 g flormelis (1½ dl)
  • 2 tsk. majsstivelse
  • 1 spsk. smør
  • 1 dl piskefløde

Pandekagedag må være én af de bedste mærkedage! Vi er i hvert fald vilde med den spiselige tradition, og vi hylder den gerne med rigelige mængder pandekager. Vi synes, at de i dagens anledning fortjener lidt ekstra cremet fyld. Mums!

Prøv også: Små æble-pandekager med vaniljecreme og jordbær

Sådan laver du pandekager med citroncreme

  1. Bland de to slags mel, salt, sukker og citronskal. Pisk mælken i. Pisk æggene i, og vend fløden i til sidst (brug helst elpisker).
  2. Lad dejen hvile med et viskestykke over i ½-1 time.
  3. Lav cremen imens: Pres citronsaften ned i en lille gryde med den revne skal af den ene citron. Varm det langsomt op. Pisk æg, flormelis og majsstivelse godt med en elpisker.Pisk den lune saft i i en tynd stråle. Kom det hele tilbage i gryden, og varm det langsomt op.
  4. Pisk, til cremen er blevet tilpas tyk, men - den må endelig IKKE koge! Pisk smørret i, og lad cremen blive helt kold.
  5. Pisk fløden til skum, og vend den i. Cremen kan opbevares på køl i 1 døgn.
  6. Bag en portion tynde pandekager i smør. Rul dem om lidt af cremen, og læg dem i en stak på et fad. Drys sigtet flormelis og evt. revet citronskal over.

En anden sundere variant: Detox pandekager

Sponsoreret indhold