Der er ikke noget skønnere end lette og lækre hverdagsretter, der er nemme og hurtige at tilberede. Her får du opskriften på kyllingespyd med pesto og sommergrønt – en ret der emmer af sommer.
af Camilla Zarah Lawes.23.07.2017Foto: Wichmann + Bendtsen Photography.
I de lune sommermåneder er det især de lette salater, der frister. Brug årstidens friske råvarer, og forkæl familien med denne lækre sommersalat med skønne, nye kartofler og tomater toppet med saftige kyllingespyd og hjemmelavet pesto.
4 personer
Pesto
Parmesanost
1 stort bundt frisk basilikum
50 g mandler
2 dl olivenolie
½ usprøjtet citron
Havsalt og friskkværnet peber
Salat
1 bakke rucola
200 g mangoldsalat
500 g nye kartofler
200 g små tomater
Kyllingespyd
400 g kyllingefilet
1 spsk. rapsolie
8 spyd
Sådan laver du kyllingespyd med salat og pesto
Pesto
Riv parmesanosten, til du har ca. 4 spsk.
Blend basilikum, mandler, olie, revet citronskal, parmesanost, salt og peber i en blender til en tyktflydende masse.
Justér konsistensen med olien og evt. lidt koldt vand, hvis den er for tyk.
Salat
Skyl og nip rucola og mangoldsalat.
Skær kartoflerne i kvarter eller halve, og kog dem. Lad dem køle lidt af.
Del tomaterne i halve, og vend det hele sammen med ca. ½ af pestoen.
Kyllingespyd
Stil ovnen på 175°.
Skær kyllingefileterne i store stykker.
Varm en pande med olie op, og brun kyllingestykkerne. Tag dem fra varmen, og vend dem i lidt af pestoen.
Sæt stykkerne på træspyd, og steg dem færdige i ovnen i 10 minutter.